تغذیه

فواید خوردن پای مرغ برای سلامتی

1. پوستی سالم و جوان تر

جالب است بدانید مقادیر زیادی کلاژن در پای مرغ وجود دارد که خاصیت ارتجاعی پوست را حفظ می کند، بنابراین وقتی تولید کلاژن کاهش می یابد، باعث افتادگی، خشکی و چین و چروک پوست می شود. مکمل های کلاژن گران هستند. پای مرغ ارزان است و به عنوان منبع خوبی از کلاژن به راحتی در دسترس است، پرداخت مبلغ بالا برای این مکمل ها منطقی نیست و در ضمن کلاژن پای مرغ راحت تر از قرص ها توسط بدن جذب می شود. کلاژن یکی از موثرترین و طبیعی ترین ترکیبات مراقبت از پوست است.

در مطالعاتی که خواص ضد پیری کلاژن را بررسی کردند، زنان 35 تا 55 ساله با استفاده از کلاژن یک بار در روز به مدت هشت هفته، خاصیت ارتجاعی پوست خود را بهبود بخشیدند، از خشکی کمتری رنج می‌برند و پوستشان صاف‌تر می‌شد. پزشکان طب سنتی چین از صدها سال قبل گفته اند که پوست منعکس کننده اتفاقاتی است که در داخل بدن شما اتفاق می افتد. به ویژه آنچه در دستگاه گوارش شما اتفاق می افتد و مشکلات مزمن گوارشی پتانسیل ایجاد مشکلات مختلف التهابی پوست را دارند. همانطور که کلاژن سلامت روده را بهبود می بخشد، می تواند ظاهر پوست شما را نیز بهبود بخشد.

2. استخوان های قوی تر

بدن شما به طور مداوم استخوان های قدیمی را بازسازی می کند و استخوان جدید ایجاد می کند. هر ده سال یا بیشتر، کل سیستم اسکلتی شما جایگزین می شود. استخوان های شما زمانی قوی و سالم می مانند که بین استخوان قدیمی و استخوان جدید در حال ایجاد تعادل وجود داشته باشد. با افزایش سن، بدن کلسیم و فسفات را از استخوان‌های شما بازجذب می‌کند و استخوان‌ها شکننده‌تر می‌شوند. برای ساختن استخوان جدید باید به اندازه کافی غذاهای سرشار از این مواد معدنی بخورید. با افزایش سن، بدن کلسیم و فسفات را از استخوان‌های شما بازجذب و استخراج می‌کند و استخوان‌ها شکننده‌تر می‌شوند. برای ساختن استخوان جدید باید به اندازه کافی غذاهای سرشار از این مواد معدنی بخورید.

مشکل دیگری که می تواند باعث شکننده شدن استخوان شود، زمانی است که بدن کلسیم کافی دریافت می کند، اما قادر به جذب آن نیست. کلاژن در کمک به جذب کلسیم در بدن نقش دارد. خوردن پای مرغ حاوی کلاژن می تواند به کاهش خطر ایجاد استخوان های شکننده کمک کند. بسیاری از مطالعات نشان داده اند که کلاژن می تواند سلول های سازنده استخوان (استئوبلاست ها) را تحریک کرده و به حفظ ساختار استخوانی سالم کمک کند. کندرویتین و گلوکزامین دو ماده مغذی موجود در آبگوشت پای مرغ هستند که از سلامت استخوان حمایت می کنند. همچنین حاوی کندرویتین سولفات است که برای آرتروز مفید است. به جای خرید مکمل های گران قیمت حاوی گلوکزامین و کندرویتین، استفاده از یک کاسه سوپ پای مرغ یا آبگوشت آن، گزینه بسیار ارزان تری را ارائه می دهد که می تواند بسیار موثر باشد.

3. ترمیم مفاصل

راه رفتن برای بسیاری از افراد مسن دردناک است و اغلب به دلیل کمبود کلاژن است که باعث سفتی مفاصل می شود. مطالعات نشان می‌دهد که کلاژن می‌تواند درد و التهاب مفاصل را کاهش دهد و حتی در برخی از بیماری‌های تخریب‌کننده مانند آرتروز باعث بهبودی شود. آمینو اسیدهای موجود در کلاژن می توانند نقش اساسی در ترمیم غضروف مفاصل داشته باشند. غضروف در مفاصل باعث ایجاد بالشتک برای استخوان ها می شود و زمانی که آسیب می بیند، استخوان ها به هم ساییده می شوند و باعث درد و التهاب می شوند. دو مورد از مواد موجود در کلاژن که می توانند به ساخت غضروف در مفاصل کمک کنند، کندرویتین سولفات و گلوکزامین هستند. این مواد به بدن کمک می کنند تا غضروف و بافت همبند جدید رشد کند. ورزشکاران اغلب دچار آسیب های فشاری مکرر می شوند. بهبودی آنها ممکن است به زمان نیاز داشته باشد و کلاژن در ترمیم بافت موثر است و باعث بهبود تحرک مفاصل سفت و کاهش درد در ورزشکاران آسیب دیده می شود.

4. وزن بدن را سالم نگه می دارد

کلاژن موجود در پای مرغ می تواند به حفظ توده عضلانی و وزن سالم بدن کمک کند. البته، این تنها در رابطه با خوردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل و انجام ورزش منظم رخ می دهد. کلاژن یک پروتئین طبیعی است که فاقد کربوهیدرات است، بنابراین برای گنجاندن آن در رژیم غذایی سالم ایده آل است. کلاژن همچنین می تواند به افزایش سطح انرژی و افزایش متابولیسم کمک کند.

5. التهاب را کاهش می دهد

کلاژن نه تنها برای التهاب موضعی ضروری است، بلکه ممکن است سطح التهاب سیستم را به حداقل برساند. التهاب موضعی جدی است، زیرا منجر به آسیب بافتی در سراسر بدن و باعث بسیاری از بیماری ها می شود. اختلال عملکرد تیروئید تنها یکی از مشکلاتی است که می تواند باعث بروز مشکلات دیگری مانند خستگی و افزایش وزن شود. ژلاتین موجود در پای مرغ پخته شده دارای خواص ضد التهابی عالی است. این به تعادل اسید آمینه (بلوک های سازنده پروتئین ها) دریافت کمک می کند.

6. گردش خون را بهبود می بخشد

گردش خون یک عملکرد ضروری در بدن است زیرا برای تامین اکسیژن و مواد مغذی تمام قسمت های بدن ضروری است. گردش خون ضعیف می تواند ناشی از عوامل مختلفی مانند ورزش نکردن، نشستن طولانی مدت در یک مکان، سیگار کشیدن و لخته شدن خون باشد. کلاژن موجود در پای مرغ نیز به تقویت رگ های خونی کمک می کند. پرولین موجود در کلاژن از یکپارچگی آنها محافظت می کند و خاصیت ارتجاعی آنها را بهبود می بخشد. پرولین به بدن کمک می کند تا پروتئین های مورد نیاز برای ساخت سلول های سالم را تجزیه کند.

7. بهبود زخم ها را تسریع می کند

به نظر می رسد کلاژن در تمام مراحل بهبود زخم ها، از جمله کمک به کاهش التهاب و درد مرتبط، نقش حیاتی ایفا می کند. پرولین موجود در کلاژن یک ترکیب ضروری برای بهبود زخم است. کمبود پرولین در بدن می تواند منجر به بهبودی کندتر از حد متوسط شود.

8. اضطراب را از بین می برد و خواب را تقویت می کند

امروزه زندگی مدرن به شدت استرس زا می باشد. معمولا اضطراب و کمبود خواب تجربه می شوند و می توانند باعث مشکلات جدی برای سلامتی شوند. کلاژن به دلیل غلظت بالای گلیسین خاصیت ضد اضطراب دارد. این آمینو اسیدی است که بدن بسیاری از ما فاقد آن است. ممکن است این یک اسید آمینه غیر ضروری باشد، اما در مواقع استرس زیاد، بدن ممکن است نتواند آن را تولید کند. پای مرغ یکی از بهترین منابع گلیسین است. آبگوشت استخوانی که با پای مرغ درست می‌شود، ارزان است، به راحتی در خانه درست می‌شود و می‌تواند برای کاهش سطح اضطراب وبالا بردن کیفیت خواب شما مفید باشد.

9. عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد

آبگوشت پای مرغ می تواند به هضم غذا کمک کند، درد معده و ناراحتی را کاهش دهد. افرادی که از بیماری سلیاک (عدم تحمل گلوتن) رنج می برند و مشکلات گوارشی مختلفی دارند اغلب متوجه می شوند که آب مرغ قابل تحمل است و می تواند به بهبود بیماری های روده کمک کند. پوشش آسیب دیده روده را می توان با خوردن این غذا بدون ایجاد ناراحتی گوارشی ترمیم کرد.

10. ناخن ها را سالم نگه می دارد

اگر ناخن‌هایی دارید که تمایل به شکستن و شکافتن دارند، این نشانه مطمئنی است که ممکن است نیاز به افزایش سطح کلاژن خود داشته باشید. ناخن ها از کلاژن، کراتین و مواد معدنی تشکیل شده اند، بنابراین بدن شما باید مواد مغذی لازم را برای حفظ سلامت آنها داشته باشد و بهترین و ارزان ترین منبع کلاژن آبگوشت پای مرغ است.

11. لثه ها را سالم نگه می دارد

سلامت دهان و دندان برای سلامت کلی حیاتی است. کلاژن و سایر مواد مغذی برای سلامت لثه ضروری هستند. تحقیقات نشان داده است که کلاژن برای هر جنبه ای از سلامت دندان ها و لثه حیاتی است. اگر بتوانید مصرف کلاژن خود را افزایش دهید، به بهبود تراکم استخوان در فک کمک خواهید کرد، مطمئن شوید که لثه های شما قوی و سالم هستند. همچنین، تضمین می‌کند که دندان‌ های شما در جایی که باید باشند باقی می‌مانند.

12. تعادل هورمونی را حفظ می کند

کلاژن به تعادل هورمون هایی مانند انسولین، استروژن، کورتیزول، ملاتونین و پروژسترون کمک می کند. بدن برای تعادل این هورمون ها به آمینو اسیدهای موجود در کلاژن نیاز دارد.

13. برای قلب شما مفید است

خوردن پای مرغ می تواند سلامت قلب و عروق شما را تقویت کند و به مدیریت ضربان قلب کمک کند. پرولین موجود در کلاژن، پروتئین مورد نیاز برای بازسازی و ترمیم سلولی را تجزیه می کند.

14. سلامت کبد را بهبود می بخشد

گلیسین موجود در کلاژن می تواند به کاهش آسیب کبدی و به حداقل رساندن آسیب ناشی از هرگونه مواد سمی کمک کند. بسیاری از متخصصان برای سم زدایی بدن، خوردن یک رژیم غذایی 3 روزه با آب استخوان را توصیه می کنند.

15. سلولیت را کاهش می دهد و از ترک های پوستی جلوگیری می کند

ترک‌های پوستی و سلولیت می‌توانند به دلیل ژنتیک، سن و نوسانات هورمون‌ها و همچنین به دلیل کاهش تولید کلاژن در بدن ایجاد شوند. زمانی که پوست حاوی مقدار مناسبی کلاژن باشد، سفت شده و کمتر مستعد سلولیت است. افزودن کلاژن به رژیم غذایی می تواند به تحریک تولید کلاژن در سطح سلولی کمک کند.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا