تغذیه

گوشت قرمز بخوریم یا نخوریم؟

عوارض و خطرات مصرف منظم و بیش از اندازه گوشت قرمز از هیچکس پنهان نیست و با افزایش خطر ابتلا به کلسترول و فشار خون بالا مرتبط است که هر دو ممکن است منجر به بیماری قلبی شود و همچنین خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان ها و دیابت را افزایش می دهد و باعث کاهش طول عمر می شود.

چه افرادی نباید گوشت قرمز مصرف کنند؟

به گفته متخصصان تغذیه این شش نفر هرگز نباید گوشت قرمز بخورند:

افرادی که کلسترول خون بالایی دارند

افرادی که کلسترول بالا دارند، بهتر است مصرف گوشت قرمز خود را تقریباً یک یا دو بار در ماه محدود کنند و سعی کنید در زمانی که می خواهید آن را بخورید، کم چرب ترین گوشت قرمز را انتخاب کنید.

افراد مبتلا به سندرم آلفا گال

آلفا گال (گالاکتوز-α-1،3-گالاکتوز) آلفاگال یک مولکول قندی است که در پستانداران یافت می شود اما در ماهی ها، پرندگان، خزندگان یا انسان یافت نمی شود. مصرف گوشت ممکن است باعث کهیر، تهوع، استفراغ، سوزش سر دل، اسهال، سرفه، افت فشار خون، درد شدید معده و تورم در لب ها یا چشم ها یا گلو شود.

افراد مبتلا به بیماری قلبی

افراد مبتلا به بیماری قلبی باید در مصرف گوشت قرمز بسیار محتاط باشند. یک فرد مبتلا به بیماری قلبی ممکن است از قبل پلاک های ناسالم در شریان هایش انباشته شده باشد و باید هر نوع چربی ناسالم مانند چربی اشباع یا ترانس که ممکن است باعث تجمع بیشتر پلاک شود را از رژیم غذایی خود حذف کند. این پلاک، می تواند منجر به وقایع کشنده یا خطرناک مانند سکته مغزی یا حمله قلبی شود.

افراد مبتلا به بیماری کلیوی پیشرفته (مراحل 3-5، بدون دیالیز)

رژیم‌های غذایی با پروتئین بالا، زمانی که کلیه‌های شما به خوبی کار نمی‌کنند، می‌توانند بیش از آنکه مفید باشند، ضرر داشته باشند. ممکن است لازم باشد مصرف پروتئین خود را بین 0.6 تا 0.8 گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن با توجه به عملکرد کلیه خود کاهش دهید.

افرادی که یک یا چند عامل خطر بیماری قلبی دارند

اگر یک یا چند مورد از عوامل خطر آفرین برای بیماری قلبی مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت، چاقی و کم تحرکی دارید باید در مصرف مکرر گوشت قرمز محتاط باشید و به جای آن بر انتخاب پروتئین های بسیار کم چربی مانند سینه مرغ، ماهی، لوبیا یا عدس تمرکز کنید.

افرادی که سابقه خانوادگی سرطان های خاص دارند

تحقیقاتی مبنی بر مصرف مکرر گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده با خطر بالاتر ابتلا به سرطان روده بزرگ وجود دارد. افرادی که سابقه خانوادگی سرطان روده بزرگ دارند، احتمالاً در مصرف گوشت قرمز باید احتیاط بیشتری داشته باشند. یک مطالعه جدید نشان داد که گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده ممکن است باعث آسیب ژنتیکی شود که ممکن است باعث سرطان روده بزرگ نیز شود.

با قطع خوردن گوشت چه اتفاقی می افتد؟

  • التهاب کمتر

ممکن است سخت باشد، اما حذف کم کم تکه های گوشت و بیکن در دراز مدت برای شما بهتر است. تحقیقات نشان می دهد که هم گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس و…  همچنین گوشت قرمز دارای چربی اشباع شده بالایی هستند و می توانند منجر به التهاب مداوم شوند که این می تواند شانس ابتلا به سرطان و سایر بیماری ها را افزایش دهد.

  • سلامت روده بهتر

تحقیقات نشان می دهد که خوردن مقدار زیادی غذای فرآوری شده و غلات تصفیه شده می تواند بر سلامت روده شما تأثیر منفی بگذارد. اما یک رژیم غذایی گیاهی به تقویت باکتری های سالم روده کمک می کند. غذاهای غنی از فیبر به ویژه باعث رشد باکتری های خوب در دستگاه گوارش می شود که التهاب و خطر ابتلا به بیماری های التهابی را کاهش می دهد.

  • از دست دادن انرژی

اگر گوشت را از رژیم غذایی خود حذف کنید، ممکن است احساس خستگی و ضعف کنید این به این دلیل است که شما منبع مهمی از پروتئین و آهن را از دست داده اید که هر دو به شما انرژی می دهند. بدن نسبت به سایر غذاها آهن بیشتری را از گوشت جذب می کند، اما این تنها انتخاب شما نیست می توانید آن را در سبزیجات سبز و برگدار مانند اسفناج و همچنین غلات غنی از آهن، نان و پاستا پیدا کنید و همینطور می توانید از پروتئین موجود در تخم مرغ، لوبیا، نخود، عدس، آجیل، دانه ها و محصولات سویا استفاده کنید.

  • تعداد دفعات بیشتر استفاده از سرویس بهداشتی

گوشت کمتر و دریافت فیبر بیشتر از غلات کامل، میوه های خام و سبزیجات ممکن است به معنای استفاده بیشتر در توالت باشد. فیبر با کشیدن آب به داخل روده بزرگ، مدفوع را آسان تر می کند. این کار مدفوع شما را نرم‌تر می‌کند.

  • کاهش خطر ابتلا به دیابت

محققان مصرف گوشت قرمز و فرآوری شده را با احتمال بالاتر مبتلا شدن به دیابت نوع 2 مرتبط دانسته اند.

  • کاهش کلسترول

محدود کردن غذاهای با چربی اشباع شده، از جمله گوشت، می تواند کلسترول “بد” یا LDL را در خون شما کاهش دهد. کارشناسان می گویند چربی های اشباع شده در رژیم غذایی باید کمتر از 10 درصد از کالری روزانه شما را تشکیل دهند. اگر هنوز هوس گوشت دارید، تکه های کوچکتر و بدون چربی را امتحان کنید.

  • شما در پول صرفه جویی می کنید

غذاهای پر پروتئین مانند لوبیا، نخود، عدس و تخم مرغ جایگزین ارزان تری برای گوشت هستند و همینطور خرید میوه‌ها و سبزیجات در فصول مختلف می‌تواند حتی بیشتر در هزینه شما صرفه‌جویی کند.

  • شما به محیط زیست کمک می کنید

جایگزینی گوشت با غذاهای گیاهی باعث کاهش انتشار کربن و سایر گازهای گلخانه ای می شود. برای پرورش دام نیاز به زمین بیشتری نسبت به رشد غذا است. در رشد غذا نیز آب کمتری مصرف می شود.

  • ممکن است به مکمل نیاز داشته باشید

هنگامی که از یک رژیم غذایی بدون گوشت یا محدود گیاهی پیروی می کنید، ممکن است ویتامین ها و مواد معدنی مهم را از دست بدهید. بنابراین لازم است تحت نظر متخصص تغذیه از مکمل ها استفاده کنید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا