تغذیه

مواد غذایی مفید برای هضم بهتر غذا

غذایی که می خورید می تواند سلامت روده را بهبود بخشد یا بدتر کند. به همین دلیل است که ما چند ماده غذایی را برای سلامت بهتر روده پیشنهاد می کنیم.

علت مشکلات هضم غذا

موارد زیر از مهم ‌ترین علل احتمالی مشکلات هضم غذا هستند:

  • بیماری های گوارشی
  • استرس
  • استفاده از غذاهای فرآوری شده
  • عدم تحمل بعضی از غذاها
  • کم آبی بدن
  • بعضی از داروها
  • دیابت

در دنیای پرمشغله امروزی، اکثر ما غذاهایی می خوریم که برای روده ما مفید نیستند. در نتیجه، ما با معده درد مزمن، نفخ، سوء هاضمه، یبوست و شایع ترین مشکلی که با آن مواجه هستیم، رفلکس اسید معده است. همه این مشکلات فقط به خاطر اشتباهات کوچک در رژیم غذایی وارد زندگی شما می شود. از سلامت پوست گرفته تا شرایط خود ایمنی و حتی سلامت روان ما، روده نقش کلیدی در انواع فرآیندهای بیولوژیکی دارد که می‌تواند نتایج گسترده ‌ای بر سلامت کلی ما داشته باشد. روده انبار اصلی باکتری‌ های مفید است که می‌ تواند از ایمنی حمایت کند و همچنین بر خلق و خوی ما تأثیر بگذارد. بنابراین، برای حفظ سلامت روده، مهم ترین چیز خوردن پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها است. پروبیوتیک ها باکتری های زنده ای هستند که به دلیل ویژگی های مفیدشان برای بدن توصیه می شوند.

انواع مواد غذایی سالم و مفید برای هضم بهتر غذا

در اینجا چند جایگزین غذای سالم برای سلامت روده شما آورده شده است:

1. از کفیر بجای شیر استفاده کنید

برای افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند کفیر را می توان با شیر جایگزین کرد. باکتری های موجود در کفیر شیر می توانند محتوای لاکتوز را از قبل هضم کنند و در صورت عدم تحمل لاکتوز، هضم آن را بسیار آسان تر می کند.

2. از کومبوچا به جای نوشیدنی های شیرین استفاده کنید

این یک جایگزین عالی بجای یک نوشیدنی گازدار با قند بالا است. کومبوجا نوشیدنی است که از تخمیر چای و شکر با کشت مخمر و باکتری تولید می شود. مقدار کمی شکر که برای فرآیندهای تخمیر به کامبوچا اضافه می شود، تجزیه می شود و در نتیجه نوشیدنی کم قند پر از میکروب های مفید و اسیدهای آلی است.

3. ماست را جایگزین سس و کشک کنید

اگرچه کشک به خودی خود یک پروبیوتیک است، اما ماست ها به عنوان کشت زنده برچسب گذاری می شوند و دارای مقدار بیشتری از این باکتری های پروبیوتیک زنده هستند که در بهبود مشکلات روده بسیار مفید است.

4. میوه و سبزیجات را به جای گوشت قرمز جایگزین کنید

آنها جایگزین خوبی برای گوشت قرمز هستند زیرا برخی از میوه ها و سبزیجات دارای پری بیوتیک هستند که نه تنها سلامت روده را بهبود می بخشد بلکه سرشار از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است که ایمنی و سایر اختلالات دژنراتیو را نیز افزایش می دهد.

5. جو را جایگزین غلات شیرین کنید

جو و نان جو سبوس دار سرشار از آنتی اکسیدان هستند و باکتری های سالم را در روده شما تقویت می کنند بنابراین حتما در وعده صبحانه استفاده کنید. علاوه بر این، به کاهش یبوست کمک می کند.

6. نان تهیه شده با خمیرمایه را جایگزین نان سفید کنید

این یک جایگزین عالی برای نان سفید یا گندم است. با یک استارتر خمیر ترش که مخلوط تخمیر شده آرد و مخمر طبیعی است درست می شود. این نان نسبت به نان معمولی قابل هضم تر است زیرا فرآیند تخمیر باعث تجزیه گلوتن می شود که باعث نفخ و سایر مشکلات گوارشی خواهد شد.

7. جوانه عدس و عدس جوانه زده را جایگزین عدس بدون جوانه کنید

جایگزین عالی با عدس بدون جوانه. فرآیند جوانه زدن باعث افزایش مواد مغذی در مقایسه با عدس های بدون جوانه می شود. مطالعات نشان می دهد که جوانه عدس به دلیل مقادیر بالای فیبر به بهبود هضم غذا و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند. مقادیر بالای فیبر موجود در جوانه عدس باعث بهبود حرکات روده شده و به پیشگیری و درمان یبوست کمک می کند و توصیه می شود از آن در سالاد استفاده شود و به صورت پخته برای تهیه سوپ جوانه عدس و انواع غذا با جوانه عدس استفاده کنید. همچنین می توانید پودر جوانه عدس را برای تهیه انواع کیک، کوکی و نان و کلوچه و شیرینی استفاده کنید. جوانه عدس گلوتن کمتری نسبت به خود عدس دارد به همین دلیل هضم آن برای افرادی که مبتلا به سلیاک هستند و به گلوتن حساسیت دارند، راحت تر می باشد.

دمنوش ها و نوشیدنی های مفید

آب نارگیل

آب نارگیل یک نوشیدنی پر خاصیت، به مراقبت از سیستم گوارش شما کمک و از نفخ جلوگیری می‌ کند. سرشار از مواد مغذی ضروری و کلریدها، منیزیم، الکترولیت‌ ها، پتاسیم، پروتئین و سدیم است که می‌ تواند برای بهبود هضم غذا برای سرو شود.

نوشیدنی دانه چیا

دانه‌ های چیا سرشار از فیبر و مواد غذایی هستند و برای سیستم گوارش شما و رفع یبوست مفید هستند. به عنوان یک پرو‌بیوتیک عالی به معده شما کمک می‌کند تا باکتری‌ های خوب تولید کند. این دانه‌ ها به راحتی هضم و بدن شما را قادر می‌سازد تا از مواد مغذی آن‌ها به خوبی استفاده کند. دانه‌ های چیا را در آب خیس کنید و با معده خالی مصرف کنید و حتی می توانید از آن در سالاد استفاده کنید.

چای بابونه

چای بابونه سرشار از خواص ضد اسپاسم و ضد التهابی است که به هضم صحیح غذا کمک می‌کند. اسپاسم بدن را کاهش می‌ دهد و مصرف آن به صورت دمنوش به کاهش گازهای شکمی و نفخ و درد معده مرتبط با آن کمک می‌کند. با آرام کردن عضلات روده و تسریع زمان بین وعده‌ های غذایی و هضم راحت غذا و حرکت روده، یبوست را از بین می‌برد. می ‌توانید روزانه یک فنجان چای بابونه مصرف کنید.

چای زنجبیلی

دم کرده زنجبیل در تقویت سیستم گوارش شما و جلوگیری از مشکلات سوء هاضمه مانند: سوزش سر دل، معده درد و اسیدیته بسیار مؤثر است. ریشه زنجبیل به صورت خشک یا تازه به تجزیه و هضم غذایی که می‌ خوریم کمک می‌ کند. برای بهتر شدن طعم این دمنوش پرفایده بهتر است کمی عسل به آن اضافه کنید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا